برای اولین بار در کشور کوره نیمه صنعتی هم طراحی و در حال ساخت است و در حال حاضر تولید آهن اسفنجی درکارخانجات به روش میدرسک و کوره بلند انجام میشود، اما به یاری خداوند من و همکارم توانستیم برای اولین بار در کشور تولید خانگی محصول را با هزینههای بسیار پایین انجام دهیم.
به گزارش فرا آهن زنده رود به نقل از صداوسیما مرکز کرمان، محمد صالح ابراهیمی جوان تحصیل کرده زرندی میگوید: برای اولین بار در کشور کوره آزمایشگاهی تولید آهن اسفنجی را طراحی و راه اندازی کردیم و خوشبختانه موفق به تولید آهن اسفنجی شدیم.
وی افزود:برای اولین بار در کشور کوره نیمه صنعتی هم طراحی و در حال ساخت است و در حال حاضر تولید آهن اسفنجی درکارخانجات به روش میدرسک و کوره بلند انجام میشود، اما به یاری خداوند من و همکارم توانستیم برای اولین بار در کشور تولید خانگی محصول را با هزینههای بسیار پایین انجام دهیم.
وی بیان کرد: در روش تولیدی ما هزینه تولید ۵۰ درصد کاهش مییابد.
ابراهیمی اظهار کرد:نزدیک دوسال رو این پروژه کارمی کنیم، از مزایای این روش این است که هزینههای تولید را کاهش داده و مشکلات زیست محیطی را برطرف میکند و یک محصول بهینه و با کیفیت بالا تولید میشود.
وی با اشاره به مزیت پاک بودن روش تولید گفت: در این روش از گاز استفاده نمیشود و از کک هم به سبب آلودگی زیست محیطی که ایجاد میکند خبری نیست، بلکه از برق استفاده میشود و در یک محیط بسته کار میکند.
این محقق زرندی افزود: این کوره نسل اول کورههای آزمایشگاهی ماست و نسل بعدی کوره نیمه صنعتی است که بعداز ساخت آن این کوره از رده خارج میشود و بعداز آن کوره تونلی با ظرفیت ۱۰۰ تن بر اساس کوره پایلود ساخته میشود و تولید آهن اسفنجی به روش جدید و بدون آلایندگی زیست محیطی و با هزینه بسیار کم نسبت به روشهای موجود تولید میشود.
وی درصد خلوص سنگ آهن را در تولید آهن اسفنجی موجود دربازار فلزات، بین ۴۲ تا ۴۵ درصدذکر کرد و گفت: این درصد خلوصدر مرحله بعد پس از خردایش به ۶۴ تا ۶۷ درصد میرسد و پس از احیا با این روش میتوان به بالای کیفیت و خلوص آهن تا ۹۵ درصد رسید.
ابراهیمی افزود: با توجه به سیستمهایی که روی کوره پایلود نصب میکنیم تکنولوژی این دستگاه را بسیار بالا میبرد درصورتی که تجهیزات بسیار مدرن و بروز برای بالا بردن کیفیت محصول روی آن نصب میشود واز لحاظ زیست محیطی میتوان گفت قابل رقابت با نمونه موجود در کشور نیست و به جرات میتوان گفت هیچگونه آلایندگی زیست محیطی نسبت به کورههای موجود ندارد.
وی در خصوص هزینه راه اندازی این کوره بیان کرد: فولاد میانه، کوره میدرسک با ظرفیت ۲ هزار ۲۰۰ تن با سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد را راه اندازی کردند و اگر در حال حاضر بخواهیم نمونه آن را راه اندازی کنیم حدود ۷ هزار میلیارد تومان باید سرمایه گذاری کنیم.
ابراهیمی تصریح کرد: ما در این روش با همان ظرفیت ۲ هزار ۲۰۰ تن با سرمایه گذاری ۱۵۰۰ تا ۲ هزار میلیارد تومان میتوانیم آهن اسفنجی را تولید کنیم بدون استفاده از آب و گاز، با راندمان بسیار بالا و تنها از برق استفاده میشود.
وی افزود: کورههای ما کورههای ۱۰۰ تنی است برای تولید ۲ هزار و ۲۰۰ تن محصول بین ۲۲ تا ۲۴ کوره باید طراحی کنیم و از مزیتهای کار این است که هر کوره که نیاز به تعمیرات داشته باشد فقط همان کوره از سرویس خارج میشود ونیازی به خارج کردن دیگر کورهها از سرویس تولید نیست در صورتیکه در روشهای موجود در کشور هر مشکلی که در سیستم تصفیه آب یا گاز ایجادشود، باید کل خط تولید از سرویس خارج شود.
فرماندار زرندنیز در بازدید از این طرح گفت: طراحی و تولید آزمایشی آهن اسفنجی دراین مدل جلوهای از نامگذاری شعار سال در شهرستان زرند است.
حسینی نژاد ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی این مجموعه تولیدی گفت: این اقدام نشان دهنده این است که جوانان ما میتوانند اقدامات ارزشمندی را در رشد و شکوفایی ایران اسلامی داشته باشند.
وی بیان کرد: این جوان خوش ذوق و خلاق و کارآمد در طراحی و ساخت ادوات کشاورزی تولیدات ارزشمندی را داشته است و در ادامه با همکاری یکی از دوستانش توانسته فرایند احیا آهن اسفنجی را با موفقیت طراحی و تولید کند که قدردان خلاقیت این جوان هستیم که یک فعالیت اقتصادی را برای خود و جامعه رقم زده است.
فرماندار زرند گفت: دولت هم از این جوان خلاق حمایت جدی خواهد کرد، چرا که وی با روش ابداعی اش در مقایسه با روشهای موجود توانسته یکی دو مرحله از تولید را حذف کند و تحول ارزشمندی در آینده صنعت فولاد بوجود آید.